Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pleasure Beach Resort

Engels pretpark plaagt concurrent met grap over achtbaanrecord

11-09-2023, 23.59 uur

Het Engelse attractiepark Blackpool Pleasure Beach deelt een plaagstoot uit aan de concurrentie. In een bericht op social media meldt het park dat de spectaculaire rollercoaster The Big One binnenkort lichtjes verhoogd wordt. Daarmee zou men een nationaal record uit de handen van concurrent Thorpe Park houden.

In Thorpe Park wordt momenteel gebouwd aan de nieuwe achtbaan Project Exodus. Die wordt 236 voet hoog: 72 meter. The Big One, geopend in 1994, heeft volgens Blackpool Pleasure Beach een hoogte van 235 voet: ruim 71,5 meter. Het park aan de Britse kust raakt volgend jaar dus een record kwijt.

Daar besloot Pleasure Beach op in te spelen in het Facebook-bericht. "De steigers staan klaar voor onze verhoging van 2 voet", valt er te lezen. "Handjes omhoog: wie kan ook niet wachten om een ritje te maken in onze vernieuwde 237 voet hoge Big One-achtbaan?"

Grap
2 voet is ongeveer 60 centimeter. Uiteraard zal de coaster niet daadwerkelijk 60 centimeter verhoogd worden, al blijkt uit de reacties dat niet alle lezers doorhebben dat het om een grap gaat.

Overigens zijn er al langer twijfels over het hoogterecord van The Big One in Pleasure Beach. Het pretpark meet de hoogte van de attractie namelijk vanaf zeeniveau. Andere bronnen spreken over een maximale hoogte van 213 voet: 65 meter.

Meer Pleasure Beach Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be