Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Zeemeermin verwijderd uit Sprookjesbos in de Efteling

03-10-2023, 13.44 uurBeeld: @EftelGroen

De Kleine Zeemeermin is voorlopig niet te vinden in het Sprookjesbos van de Efteling. Het sprookje ondergaat de komende weken een onderhoudsbeurt, waarbij onder andere het straatwerk aan de voorzijde wordt vernieuwd. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot half januari 2024.

Verder krijgt het volledige tafereel een schilderbeurt. Ook is er aandacht voor de techniek. Het klassieke verhaal van Hans Christian Andersen wordt op eenvoudige wijze uitgebeeld: als een zeemeermin zittend op een rots, met in haar linkerarm een grote vis die water in een vijvertje laat stromen.

Verder zijn er twee fonteinen en een watervalletje. Efteling-decorateurs en -vormgevers gaan het beeld zelf onder handen nemen. Het decorstuk, dat sinds 1970 in de Efteling staat, werd ontworpen door Anton Pieck en gemodelleerd door Ton van de Ven. Van de Ven noemde het ooit zijn favoriete sprookje.

Gondoletta
Op de achtergrond klinkt normaal gesproken het harpconcert Allegro Brillante van de Franse componist François-Adrien Boieldieu. Dezelfde muziek wordt ook gebruikt op een andere plek in de Efteling, namelijk bij de Gondoletta op de Siervijver.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be