Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Heide Park Resort

Duits pretpark gebruikt oude boten van wildwaterbaan als zithoek

20-09-2023, 16.13 uur

Het Duitse pretpark Heide Park heeft een bijzondere nieuwe zithoek gecreëerd. Bezoekers kunnen voortaan plaatsnemen in oude boten van de wildwaterbaan Mountain Rafting, die deels zijn ingegraven in de grond.

Mountain Rafting, gebouwd door fabrikant Intamin, opende in 1992. Drie vlotten vormen sinds kort zitgelegenheden op een grasveld tussen achtbaan Big Loop en de Breakdance. Elke boot heeft zes zitplaatsen. In het midden werd een plateau gemonteerd, dat kan fungeren als een tafeltje.

"Sommige boten werden na een capaciteitsvermindering alleen nog gebruikt als reserveboten", vertelt een woordvoerster van Heide Park aan Looopings. "Een deel daarvan heeft onlangs een beveiligingsupdate gekregen. De boten die volledig buiten dienst werden gesteld, zijn inmiddels begonnen aan een tweede leven."

Rustplaats
De voorlichtster zegt blij te zijn dat de vaartuigen niet verloren zijn gegaan. "Ze dienen in het vervolg als een rustplaats voor onze gasten." Er bijkt veel animo voor te zijn. "De zitjes genieten grote populariteit."

Meer Heide Park Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be