Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Duinrell legt uit waarom nieuwe attractie nog zo kaal oogt

10-09-2023, 22.14 uur

Duinrell heeft afgelopen week een nieuwe attractie geopend, maar de omgeving is duidelijk nog niet helemaal af. Oldtimerbaan De Oude Lijnbaan wordt op dit moment nog gekenmerkt door een grote zandvlakte. In een kort filmpje op YouTube en TikTok legt het Wassenaarse pretpark uit hoe dat komt.

Presentator Eduard Verbaarschot gaat in gesprek met een medewerker die verantwoordelijk is voor de bomen en planten in het park. "We krijgen heel veel vragen en opmerkingen dat het nog best wel kaal is hier bij onze nieuwe attractie", legt hij zijn collega voor.

"Dat klopt inderdaad", antwoordt de groenspecialist. "We hebben al een heel plan gemaakt om te gaan planten, maar het is helaas nu niet het goede moment om te gaan planten." Dat heeft te maken met de weersomstandigheden.

Kerst
"Het is droog en de regen die er valt is te weinig voor de planten om te overleven, met de hitte die erbij komt kijken." Wat nu? "Het plan is om in het najaar - eind oktober, november - te gaan planten, zodat het er vóór de kerst in ieder geval helemaal strak, netjes en onwijs tof eruitziet."

De Oude Lijnbaan had in juli operationeel moeten zijn, maar de opening werd uitgesteld tot begin september. Bezoekers kunnen een ritje maken over een parcours met een lengte van 219 meter. De attractie is onderdeel van een Amsterdams themagebied. Het transportsysteem komt van de Duitse firma Metallbau Emmeln.Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be