Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gröna Lunds Tivoli

Zweedse premier vangt pretparkbezoeker op na seksuele intimidatie

13-09-2023, 13.36 uur

De premier van Zweden is een slachtoffer van seksuele intimidatie te hulp geschoten in attractiepark Gröna Lund. Politicus Ulf Kristersson liep afgelopen maand een avondje mee met de lokale politie. Op dat moment kwam een melding binnen uit het pretpark in Stockholm, waar een concert bezig was.

Een tienermeisje was lastiggevallen door een man in het publiek. Ze meldde zich bij de autoriteiten en werd naar een vip-ruimte gebracht, achter het podium. Daar trof ze Kristersson, die haar verhaal aanhoorde. De opa van het slachtoffer heeft later een brief gestuurd naar het kantoor van de premier.

"Ulf steunde en troostte haar na de vreselijke ervaring", schrijft de man over het moment met zijn kleindochter. "Het was een mooi gebaar en mijn dankbaarheid kent geen grenzen." De premier antwoordde dat hij "onder de indruk" was van de moed van het meisje.

Steun
"Het was aardig van haar om mij naar haar verhaal te laten luisteren. Geef haar mijn beste wensen en ik hoop dat ze de steun krijgt die ze nodig heeft." De dader kon later worden aangehouden.

Op Facebook schrijft Kristersson dat zijn ervaring tijdens de avondpatrouille aantoont hoe belangrijk het werk van de politie is. Het voorval vond plaats op woensdag 30 augustus. Die avond traden zangeressen Veronica Maggio en Miriam Bryant op in Gröna Lund.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Gröna Lunds Tivoli
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be