Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Looopings

Looopings weer online na urenlange koelproblemen in datacenter

09-09-2023, 02.19 uur

Looopings is weer bereikbaar na een urenlange storing. Op vrijdagavond traden iets voor 19.00 uur technische problemen op in het datacenter waar de diensten van Looopings draaien. Als gevolg van een koelprobleem raakten apparaten oververhit.

Het euvel werd veroorzaakt door falende apparatuur, in combinatie met de hoge buitentemperaturen. Er moesten noodkoelunits geregeld worden. In de tussentijd was looopings.nl niet toegankelijk. Ook mails kwamen niet aan.

Rond 23.00 uur konden de noodkoelingen geactiveerd worden, waarna de temperatuur gestaag zakte. Om 23.57 uur kregen systeembeheerders groen licht om de hardware opnieuw op te starten en te testen.

Downtime
Dat nam opnieuw enkele uren in beslag, waarna Looopings om 02:15 uur weer tevoorschijn kwam. Uiteindelijk duurde de downtime in totaal ruim zes uur. Naast Looopings hadden ook honderden andere Nederlandse websites en diensten last van de storing bij het datacenter.

Meer Looopings
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be