Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Nederlanders ontwikkelen hun eigen pretparkspel: Theme Park Mania

08-09-2023, 16.30 uur

Twee Nederlanders zijn bezig met de ontwikkeling van hun eigen bordspel, dat volledig draait om het bouwen van pretparken. Gertjan en Susan Ekkel bedachten de afgelopen jaren Theme Park Mania, een familiespel waarin deelnemers samen de indeling van een groot attractiepark bepalen.

Ze leggen wegen en sporen aan en ze zetten attracties neer. Zodra er vier attracties zijn gebouwd, opent het pretpark de poorten. "Spelers plannen hun route door het park en kunnen overwinningspunten verdienen door attracties uit te breiden en te bezoeken", zegt mede-initiatiefnemer Gertjan Ekkel.

Bij twee spelers werkt Theme Park Mania als een "strategisch puzzelspel". Met drie of vier mensen wordt de concurrentie intenser. "Dan is de kans groter dat een andere speler jouw plannen doorkruist. Het is daarom belangrijk om de zetten van je tegenstanders in de gaten te houden en je strategie aan te passen op basis van hun acties."

Iedere keer anders
Medebedenker Susan Ekkel benadrukt dat het spelbord iedere keer anders is. Het getrouwde koppel was ook zelf verantwoordelijk voor de grafische vormgeving, waarvoor eveneens een beroep is gedaan op artificial intelligence.

Vanaf dinsdag 19 september kan Theme Park Mania besteld worden via Kickstarter, een crowdfundingwebsite, in zeven verschillende talen. Geïnteresseerden hebben dertig dagen de tijd om het product te reserveren. De productie moet starten in februari 2024, zodat de spellen naar verwachting in april 2024 worden geleverd.

Twee jaar
Gertjan Ekkel is in het dagelijks leven grafisch ondernemer en webontwikkelaar. Partner Susan Ekkel werkt als payrollspecialist op een hr-afdeling. "Samen hebben we de afgelopen twee jaar uren, nachten, weekenden en doordeweekse avonden gespendeerd aan ontwerpen, testen en discussiëren, om het spel zo leuk, strategisch en divers mogelijk te maken", laten ze weten.Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be