Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
BillyBird Park Hemelrijk

Pretpark BillyBird presenteert plannen voor nieuw entreegebied

08-09-2023, 10.26 uur

Het Brabantse attractiepark BillyBird Park Hemelrijk start eind deze maand met de ontwikkeling van een nieuw entreegebied. In de eerste fase wordt een nieuwe ingang gerealiseerd. Het bouwwerk gaat ook de gastenservice en kantoren huisvesten. In 2024 moet het project af zijn.

De huidige receptie - voorheen een koffiehuisje - stamt uit 1990. "We investeren altijd liever in nieuwe attracties dan in ondersteunende voorzieningen", geeft eigenaar Ton Derks toe. Toch vond hij het tijd voor een nieuwe ingang. "We werken stapje voor stapje aan de uitbouw van ons park. Anders kunnen we het trouwens ook niet betalen."

Het nieuwe gebouw zal bestaan uit twee delen. Links komt een extra brede entree, die volgens het park duizenden bezoekers aankan. De rechterzijde is bedoeld voor de gastenservice. Er wordt ook een ruimte gereserveerd voor de verkoop van souvenirs. "Alles onder één dak", concludeert Hemelrijk.

Grot met speeltoestellen
Verder wordt gezorgd voor een ontvangstplein en een verdeelplein. De huidige receptie krijgt een horecafunctie. Derks droomt ondertussen alweer van het volgende project. Hij wil onder de bestaande klimberg Hemelaya een grot met speeltoestellen bouwen.

Meer BillyBird Park Hemelrijk
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be