Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling boos op componist vanwege publiceren Efteling-muziek

12-04-2014, 13.00 uur

De Efteling is woedend op een componist die zijn Efteling-muziek op internet heeft gezet. Musicus Maarten Hartveldt werd jaren geleden door het attractiepark ingehuurd om nieuwe themamuziek te maken voor alle paden, lanen en pleinen.

Om onduidelijke redenen sloot de Efteling echter nooit een officiële overeenkomst met hem af, waardoor Maarten zélf alle auteursrechten in handen heeft. Dat bood hem de gelegenheid om zijn soundtrack tegen betaling aan te bieden op muziekplatform iTunes.

De Efteling neemt hem dat niet in dank af. Bronnen melden aan Looopings dat het park al meerdere pogingen heeft gedaan om alle muziek te laten blokkeren. "Eerst klaagden ze over de tekening op het album, maar dat is geen beeldmerk van het park", zegt een betrokkene. "Juridisch is het helemaal dichtgetimmerd."

Toen stapels boze brieven niets bleken uit te halen, is de Efteling achter de rug van de componist naar iTunes in Londen gestapt om de muziek weg te laten halen. Ook die move leverde niets op. De soundtrack is nog gewoon te downloaden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be