Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling boos op componist vanwege publiceren Efteling-muziek

12-04-2014, 13.00 uur | Reacties

De Efteling is woedend op een componist die zijn Efteling-muziek op internet heeft gezet. Musicus Maarten Hartveldt werd jaren geleden door het attractiepark ingehuurd om nieuwe themamuziek te maken voor alle paden, lanen en pleinen.

Om onduidelijke redenen sloot de Efteling echter nooit een officiële overeenkomst met hem af, waardoor Maarten zélf alle auteursrechten in handen heeft. Dat bood hem de gelegenheid om zijn soundtrack tegen betaling aan te bieden op muziekplatform iTunes.

De Efteling neemt hem dat niet in dank af. Bronnen melden aan Looopings dat het park al meerdere pogingen heeft gedaan om alle muziek te laten blokkeren. "Eerst klaagden ze over de tekening op het album, maar dat is geen beeldmerk van het park", zegt een betrokkene. "Juridisch is het helemaal dichtgetimmerd."

Toen stapels boze brieven niets bleken uit te halen, is de Efteling achter de rug van de componist naar iTunes in Londen gestapt om de muziek weg te laten halen. Ook die move leverde niets op. De soundtrack is nog gewoon te downloaden.

Meer Efteling
Reacties