Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Kaalslag in het Sprookjesbos: Efteling kapt bomen rond Doornroosje

23-09-2023, 12.53 uur

De grote onderhoudsbeurt bij Doornroosje in de Efteling gaat gepaard met het verdwijnen van heel wat groen. Rond het sprookje uit 1952 zijn afgelopen week opvallend veel bomen gekapt. De wortels en stammen van de bomen veroorzaakten scheuren door op de kasteelmuren te drukken.

In de vijver van het kasteel zat een lek. Daardoor kregen de bomen jarenlang te veel water. Eigenlijk was het de bedoeling om de bomen te laten staan. Ze zouden met behulp van een speciaal beregeningssysteem gaan wennen aan minder water. Dat bleek achteraf toch niet haalbaar.

Nu zijn de bomen alsnog verdwenen. Tijdens de werkzaamheden worden de scheuren in de muren hersteld. Het hele kasteel komt in de steigers te staan. De waterpartij hersteld en uitgebreid. "Dat zorgt straks voor een heel andere aanblik", laat de Efteling weten. Het weghalen van de bomen zou wel goed zijn voor van de biodiversiteit in het bos.

Afgesleten
Daarnaast wordt het pad naar het kasteel, waarvan de stenen zijn afgesleten, hersteld. Aan de binnenkant van het kasteel krijgen de scènes klein onderhoud: men zorgt voor led-verlichting en een schilderbeurt. De opknapbeurt duurt waarschijnlijk tot februari 2024.

Vanwege de onderhoudsklus is de infrastructuur in de omgeving gewijzigd. Er wordt een nieuwe wandelroute gerealiseerd richting het Kabouterdorp. Die is nog niet geopend. De afgelopen dagen was het bos alleen toegankelijk via de uitgang bij De Chinese Nachtegaal en een zij-ingang naast pannenkoekenrestaurant Polles Keuken.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be