Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Looopings

Looopings Podcast gearchiveerd door Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid

12-09-2023, 17.35 uur

Klik hier voor alle afleveringen van de Looopings Podcast

De Looopings Podcast wordt toegevoegd aan de collectie van het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid. Alle afleveringen blijven tot in lengte van dagen bewaard in het audiovisuele archief in Hilversum. Daar verzamelt men al tientallen jaren traditionele media als televisie en radio. Tegenwoordig maken ook online media, zoals podcasts, deel uit van het archief.

Beeld & Geluid heeft Looopings eerder deze zomer benaderd met de vraag of de Looopings Podcast opgenomen kan worden in de database. Daar is gehoor aan gegeven. "Ons doel is om in kaart te brengen hoe groot en gevarieerd het Nederlandse podcastlandschap is", vertelt een woordvoerder van het instituut.

"Als archief hopen wij met onze collectie over tweehonderd jaar te kunnen laten zien hoe er in de Nederlandse media gesproken werd over thema's en onderwerpen." Op dit moment heeft Beeld & Geluid 139 podcasts vastgelegd, waaronder die van Looopings. Ook Efteling-podcast Kleine Boodschap wordt gearchiveerd.

Exclusieve club
"Ieder van deze programma's brengt vanuit Nederlands perspectief een unieke kijk op een grote variatie aan onderwerpen", vult de voorlichter aan. "Het is momenteel nog een exclusieve club. We zijn erg blij dat de Looopings Podcast hier onderdeel van uit kan maken."

Over pretparken, dierentuinen en andere dagattracties wordt relatief weinig aandacht besteed in de reguliere media, merkt Beeld & Geluid. "Bovendien vormt de pretparkwereld in Nederland een hechte community. Juist daarom vonden wij dit een waardevolle toevoeging aan ons archief."

Toverland
In de Looopings Podcast, gelanceerd in de zomer van 2019, staat maandelijks een prominent figuur uit de recreatiebranche centraal. Later deze week verschijnt de 49e episode, opgenomen in Toverland. De best beluisterde aflevering tot nu toe is die met Efteling-ontwerper Sander de Bruijn.

Beluister deze aflevering via SpotifyDe Looopings Podcast is er voor iedereen die meer wil horen over de wereld van pretparken, dierentuinen en attracties. We spreken met prominenten uit de branche over hun werkzaamheden, visie en toekomstplannen. Wil je reageren, mail ons dan.

Luisteren én abonneren kan via gratis podcast-apps als Spotify, Apple Podcasts, Podimo, YouTube, Overcast, Podcast Addict, Castro en TuneIn.
Meer Looopings
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be