Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland reageert op fake news: 'Goliath gaat voorgoed sluiten'

06-09-2023, 12.39 uur

Walibi Holland heeft op geheel eigen wijze gereageerd op een TikTok-account dat nepnieuws verspreidt over het pretpark. Volgens een filmpje zou achtbaan Goliath binnenkort "voorgoed sluiten". "De reden waarom Walibi Holland de attractie voorgoed gaat sluiten en slopen, is omdat er een nieuwe attractie voor in de plaats komt", is te horen in de video.

De maker, die zichzelf Pretpark Nieuws noemt, beweert dat er een "darkride-achtbaan van Eddie de Clown" voor in de plaats komt. Uiteraard is dat flauwekul: de Goliath blijft gewoon staan. Toch reageren veel kijkers geschokt, omdat ze geloven dat er daadwerkelijk plannen zijn om de bijna 47 meter hoge coaster af te breken.

Walibi besloot er zelf op in te spelen. Het pretpark heeft de beelden gedeeld op het officiële Walibi-account op TikTok, maar dan voorzien van een videoreactie. Daarop is te zien hoe Walibi-gezichten Marco Wensveen en Scott Bravenboer totaal verward zijn over het onzinnige bericht. Vervolgens maken ze met gebaren duidelijk dat het verhaal nergens op slaat.

2025
Het is de vraag of die boodschap overkomt: ook onder het Walibi-filmpje verschijnen reacties van mensen die denken dat de Goliath alsnog verdwijnt. Overigens heeft Walibi wel plannen voor een nieuwe achtbaan. In 2025 opent een dubbele single-rail coaster, toevallig naast de Goliath.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be