Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Puy du Fou

Recordjaar voor themapark Puy du Fou: voor het eerst ruim 2,5 miljoen bezoekers

11-11-2023, 13.29 uur

Het Franse themapark Puy du Fou heeft een topseizoen achter de rug. De bestemming in departement Vendée wist in 2023 voor het eerst meer dan 2,5 miljoen mensen te lokken. Dat bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Het park verbrak het bezoekersrecord van een jaar eerder.

In 2022 bleef de teller steken op ruim 2,34 miljoen bezoekers. Vóór de coronacrisis verwelkomde Puy du Fou op hoogtepunt 2,3 miljoen gasten per jaar. Dat was in 2019. De voorlichtster benadrukt dat de Spaanse vestiging Puy du Fou España goed was voor 1,1 miljoen bezoekers.

"Dus in totaal hebben 3,6 miljoen mensen Puy du Fou dit jaar ontdekt, in Frankrijk en in Spanje", laat ze weten. Seizoen 2023 stond voor de Franse Puy du Fou-locatie in het teken van de nieuwe spektakelshow Le Mime et l'Etoile, met een bewegende vloer en 120 personages.

Nederland
Achter de schermen worden plannen gemaakt voor nieuwe Puy du Fou-parken, onder andere in Nederland. Het merk staat bekend om nationalistische shows met een conservatieve insteek. In Frankrijk is Puy du Fou het op twee na best bezochte pretparkresort, na Disneyland Paris en Parc Astérix.

Meer Puy du Fou
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be