Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Educational and Entertainment Park Bojnice

Plan gepresenteerd voor nieuw themapark in Slowakije: drie achtbanen

05-10-2023, 11.56 uur

In Slowakije liggen plannen klaar voor een volledig nieuw attractiepark. De plaats Bojnice is nu al een toeristische trekpleister dankzij de aanwezigheid van de oudste dierentuin van het land en de best bezochte burcht: kasteel Bojnice. Daar moet binnenkort het grootste pretpark van het land aan toegevoegd worden.

Het project draagt de voorlopige titel Educational and Entertainment Park Bojnice. De Slowaakse investeringsmaatschappij Castor & Pollux liet een themapark ontwerpen van 14,6 hectare. In een presentatie komen tekeningen en 3D-modellen voorbij. Daaruit blijkt dat er drie achtbanen zijn gepland zijn.

Het document noemt een family launch coaster, een multi-seating coaster en een kleine spinning coaster. De lanceerachtbaan oogt als een wing coaster. Verder zijn onder andere een boomstambaan, een vrijevaltoren, een reuzenrad, een piratenschip, een spookhuis en een frisbee zichtbaar.

Mythes en legendes
Voor het thema wordt gekeken naar de regionale historie en Slowaakse mythes en legendes. Het entreegebied is ontworpen als een dorpsplein met een fontein, restaurants en winkels. Daarnaast denkt men aan de toevoeging van een themahotel en een overdekt gedeelte, dat het hele jaar gebruikt kan worden.

In totaal willen de initiatiefnemers meer dan vijftig attracties neerzetten. Ze rekenen op 550.000 bezoekers per jaar. Over het project wordt in de regio al zo'n vijftien jaar gesproken. Castor & Pollux moest de plannen meermaals bijschaven. Aanvankelijk zou het park twee keer zo groot worden. De investeerder denkt binnen afzienbare tijd alsnog te kunnen beginnen met de bouw.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be