Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Hossoland

Opening van nieuw themapark in Polen uitgesteld

04-09-2023, 17.54 uur

De opening van een gloednieuw Pools themapark wordt uitgesteld. Eigenlijk had attractiepark Hossoland in het voorjaar van 2024 de poorten moeten openen, in de Noord-Poolse plaats Brojce. Dat gaat niet lukken, geeft de investeerder toe in gesprek met Poolse media. Een nieuw openingsmoment is nog niet bekend.

Hossoland is een initiatief van vastgoedbedrijf Hosso Holding. In september vorig jaar kwamen verschillende ontwerpen naar buiten. Het concept omvat vijftig attracties in vier themagebieden. Op het terrein staan al verschillende bouwwerken en decorstukken overeind, maar toch loopt men achter op schema.

"Vanwege de zeer uitgebreide omvang van de werkzaamheden en de zeer veeleisende ontwerpen, stellen we de openingsdatum van Hossoland noodgedwongen uit", aldus een woordvoerster.

Zo snel mogelijk
Ze benadrukt dat de bouw al wel "in een vergevorderd stadium" is. "We werken er met man en macht aan en we doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat de opening zo snel mogelijk kan plaatsvinden."

Bij Hossoland zijn Nederlandse leveranciers betrokken: ontwerp- en decoratiebedrijf Jora Vision en achtbaanbouwer Vekoma. Nederlander Daniel Heinst zou de functie van parkmanager op zich nemen, maar hij is alweer vertrokken.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Hossoland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be