Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Games

'Dit heeft niets met RollerCoaster Tycoon te maken'

11-04-2014, 00.21 uur

De mobiele versie van RollerCoaster Tycoon doet totaal geen recht aan het originele computerspel uit de jaren negentig. Ontwikkelaar Atari heeft van de beroemde pretparkgame een goedkoop, commercieel broddelwerk gemaakt.

Zo luidt de kritiek van duizenden gamers op de dag dat 'RCT' verscheen voor iPhones en iPads. Het geliefde pixelachtige uiterlijk van weleer heeft plaatsgemaakt voor een gelikte 3D-look. Zelfs alle klassieke geluidseffecten zijn verdwenen.

En ondanks de toch al hoge prijs van de app (2,69 euro) moet ook tijdens het spelen voortdurend geld betaald worden, bijvoorbeeld om extra attracties te kopen of om het bouwen van nieuwe attracties te versnellen.

Er is gelukkig nog hoop: de makers beloven dat de pc-versie van de game, die later dit jaar uitkomt, "een heel ander spel" wordt.Meer games
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be