Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Luna Park Cap d'Agde

Weer ernstig ongeval in Frans pretpark: 17-jarige medewerker geraakt door attractie

04-09-2023, 13.04 uur

Het Franse pretpark Luna Park Cap d'Agde was afgelopen week opnieuw het toneel van een ernstig ongeluk. Begin augustus overleed een bezoeker bij een ongeval met een attractie. In de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 augustus ging het weer mis. Toen werd een 17-jarige medewerker geraakt door een gondel van een booster.

Het slachtoffer is per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verkeert nog in levensgevaar. Het incident vond plaats bij de attractie V-Maxx. Daar was de tiener bezig om de gondels te voorzien van beschermhoezen, omdat de attractie ging sluiten. Door een menselijke fout kreeg hij een klap tegen zijn hoofd van een draaiend bakje.

De jongen was zwart aan het werk in het park, weten Franse media. Daarom is ook de arbeidsinspectie ingeschakeld. De manager van de attractie en zijn zoon zijn opgepakt en verhoord door de politie.

Afgebroken
V-Maxx werd in 2010 gebouwd door de Italiaanse firma Fabbri. Het gevaarte is verzegeld voor onderzoek door de autoriteiten. Eerder kwam al naar buiten dat de attractie waar eerder een ongeluk gebeurde - Adrénaline - na dit seizoen afgebroken zal worden.

De dag na het nieuwe voorval bleef Luna Park Cap d'Agde dicht. "Naar aanleiding van een arbeidsongeval met een jongeman tijdens het draaien van één van onze attracties, zullen we vanavond gesloten zijn", viel te lezen in een verklaring op Facebook. Een dag later gingen de poorten weer open. Afgelopen weekend eindigde het seizoen.

Kermisexploitanten
Luna Park bevindt zich in Zuid-Frankrijk, op ongeveer een uur rijden van Montpellier. Er staan 's zomers attracties die uitgebaat worden door externe kermisexploitanten.

Meer Luna Park Cap d'Agde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be