Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kid Parc Île d'Aventure

Ernstig ongeluk met achtbaan in Frankrijk: vier gewonden

06-09-2023, 10.52 uur

Bij een ongeluk in een Frans attractiepark zijn afgelopen week vier personen zwaargewond geraakt. Het laatste karretje van een achtbaantrein brak af, waarna de wagon ontspoorde en tegen de constructie botste.

Aan boord bevonden zich vier gezinsleden: twee kinderen van 9 en 12 jaar, hun 47-jarige moeder en 74-jarige oma. Ze liepen ernstige verwondingen op, maar ze zijn buiten levensgevaar. Hulpdiensten hebben de slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht. De poorten van het park gingen dicht.

Het incident vond afgelopen woensdag plaats bij de kinderachtbaan Le Pirat'Express in het pretpark Kid Parc Île d'Aventures, gelegen in het Zuidwest-Franse departement Gironde. Volgens regionale media was de attractie enkele dagen eerder heropend na een onderhoudsbeurt.

Beterschap
In een verklaring op social media wenst het management van Kid Parc de betrokkenen veel beterschap. "Weet dat het park gesloten blijft zodat de oorzaak van het ongeval vastgesteld kan worden", liet de directie na afloop weten. Sinds vrijdag zijn bezoekers weer welkom. "Wij willen u verzekeren dat onze attracties in orde zijn en geen risico vormen voor de veiligheid van onze klanten."

Le Pirat'Express werd gebouwd door de onbekende Italiaanse firma Diamond Amusement Rides. De baan reisde jarenlang op de kermis. Kid Parc opende de attractie in 2020.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be