Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Vader die 1100 euro uitgaf aan Disney-tickets scoort op TikTok: 'Ga niet'

05-09-2023, 10.35 uurBeeld: @supermariozelaya

Een Canadese vader komt met een opvallend advies voor mensen die van plan zijn om naar Disneyland Paris te gaan: doe het niet. De man bezocht het Europese Disney-resort onlangs met zijn familie. In een veelbekeken TikTok-filmpje laat hij zien dat hij alleen voor entreekaarten en voorrangspassen al 1100 euro kwijt was.

"Ik heb een enorme fout gemaakt", vertelt Mario Zelaya. Hij noemt Disneyland Paris "de grootste geldfabriek op aarde". "Ik schaam me bijna voor hoeveel geld ik heb uitgegeven." Vervolgens legt de Canadees uit waarom hij niet zonder voorrangspasjes kon.

"Het is krankzinnig hoe druk het is." Zelfs bij saaie attracties als rondrit Autopia staan mensen lang te wachten, aldus Zelaya. "Hier is niets spectaculairs aan... Een uur en vijftien minuten!" Wanneer de man alle attracties had moeten doen zonder betaalde voorrangspassen, zou hij naar eigen zeggen ruim 25 uur in de rij gestaan hebben.

Goedkoper
"Ik denk dat je alsnog goedkoper uit bent om voor één dag kaartjes te kopen om de wachtrijen over te slaan, dan om voor drie dagen tickets te kopen." Zelaya eindigt zijn betoog met een tip. "Mijn advies: ga niet naar Disney. Als je kinderen het heel graag willen, of jij, prima, ga je gang. Maar koop wel dan voorrangstickets."

Via TikTok zijn de beelden in enkele dagen tijd honderdduizenden keren bekeken. Ook internationale media namen het verhaal over. Zo luidt de kop in de New York Post "Angry dad slams money-grabbing Disneyland".

Premier Access
Reguliere dagtickets voor de twee Disney-parken kosten momenteel 130 euro per persoon. De tarieven van voorrangsservice Disney Premier Access verschillen per dag, afhankelijk van de verwachte drukte.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be