Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling-show Raveleijn weer stopgezet en ontruimd na ongeluk met ruiter

03-09-2023, 20.15 uurBeeld: @park_things_15051

De Efteling heeft stuntshow Raveleijn zondagavond moeten staken vanwege een ongeval met een ruiter. Het pijnlijke incident vond plaats tijdens de laatste voorstelling van de dag, die begon om 19.30 uur. Een acteur die de rol van de rode ruiter Thomas speelt, viel van zijn paard.

Op beelden van toeschouwers is te zien hoe de man op de grond ligt terwijl collega's zich over hem ontfermen. Opvallend genoeg gaat de showmuziek op dat moment gewoon door, inclusief dialogen. "Laat eens zien dat jullie ook dapper genoeg zijn om de kracht en snelheid van jullie paarden te testen", klinkt het bijvoorbeeld. En even later: "Heel goed."

Uiteindelijk is de show wel stopgezet, bevestigt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. Bezoekers hebben het verzoek gekregen om de tribunes te verlaten. "De ontruiming is goed verlopen. De laatste informatie die ik heb, is dat onze EHBO onderweg is naar de Raveleijn-arena." Hoe het met de ruiter in kwestie gaat, kan de voorlichter niet zeggen.

Brandjes
Raveleijn kwam dit jaar al opvallend vaak negatief in het nieuws. Zo was er sprake van twee brandjes in het decor. Afgelopen maand werd de show gekaapt door demonstrerende dierenactivisten.

Bovendien vonden meerdere ongelukken plaats. In juni struikelde een paard, in mei kwam een ruiter ten val tijdens het doen van stunts. Hij moest naar het ziekenhuis worden gebracht.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be