Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kinderpretpark Julianatoren

Eigenaar Julianatoren beklimt podium en roept tegen kinderen: 'Ik ben hier de eigenaar!'

03-09-2023, 18.49 uur

Bezoekers van een speciaal avondevenement in pretpark Julianatoren zijn zaterdag getuige geweest van een opmerkelijk tafereel. Tijdens de avondopenstelling stapte parkeigenaar Dick Kreekel onaangekondigd het podium op. Daar begon hij te schreeuwen tegen de aanwezige kinderen, melden verschillende ooggetuigen aan Looopings.

"Wie is de eigenaar van de Julianatoren?!", riep de man. De jonge toeschouwers, die goed bekend zijn met het verhaal achter de Julianatoren, antwoordden vervolgens braaf dat Meneer Kaasgaaf de baas is. Dat is immers het personage dat in de verhaallijnen van het Apeldoornse attractiepark fungeert als directeur.

Het antwoord was echter niet naar tevredenheid van eigenaar Kreekel. "Nee, ík ben hier de eigenaar!", reageerde hij. "Ik ben de eigenaar van de Julianatoren!" Kinderen antwoordden met boegroep en gefluit. Vervolgens bleef de man woorden van gelijke strekking herhalen, tot de muziek van een show werd gestart en hij het podium verliet. Aanwezigen melden aan Looopings dat hij verward en dronken overkwam.

Filmpje
Het bizarre betoog was ook te horen op een livestream op het officiële Julianatoren-account op TikTok. Het podium werd op dat moment wel vakkundig buiten beeld gehouden. Algemeen directeur Jeroen Buter bevestigt wat er zich zaterdagavond heeft afgespeeld. "Dat heb ik later op een filmpje gezien. De eigenaar pakte zijn moment op het podium."

Had eigenaar Kreekel wellicht te diep in het glaasje gekeken? "Dat weet ik niet, ik was er niet bij." Buter heeft de man ook niet meer gesproken over het voorval. Hij is niet van plan om hem nog aan te spreken op zijn gedrag. "Hij is de eigenaar, het is zijn park." Wel wil de directeur nog kwijt dat er geen klachten zijn binnengekomen.

Dinoshows
Online verschenen nog geen videobeelden van het ongemakkelijke moment. In de Julianatoren zijn dit weekend de Dinoweken van start gegaan, met verschillende nieuwe dinoshows. Op zaterdag bleef het park bij uitzondering geopend tot 20.00 uur, onder de noemer Dino Première Avond.

Meer Kinderpretpark Julianatoren
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be