Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Oeps: verkeerde achtbaan op magneten Attractiepark Slagharen

02-09-2023, 21.27 uurBeeld: Leila J Prins

Attractiepark Slagharen verkoopt achtbaanmagneten, maar het is de vraag of de ontwerper ooit in het Overijsselse pretpark is geweest. Op de souvenirs prijkt het silhouet van een klassieke boomerang coaster, gebouwd door fabrikant Vekoma. Eén probleem: in Slagharen staat helemaal geen boomerang coaster.

Het attractietype wordt gekenmerkt door een zogeheten cobra roll en een looping. Passagiers leggen de elementen zowel voor- als achteruit af. In Walibi Holland staat sinds 2000 wel zo'n attractie: Speed of Sound. In Walibi Belgium is een boomerang te vinden onder de naam Cobra.

De twee coasters in Slagharen - Mine Train (2001) en Gold Rush (2017) - hebben daar weinig van weg. Toch kunnen bezoekers in de Main Store, de grote souvenirshop in winkelstraat Main Street, een magneet met het Slagharen-logo én een illustratie van het achtbaantype aanschaffen.

Europa-Park
Het is niet voor het eerst dat een park zonder boomerang coaster het achtbaantype gebruikt voor souvenirs. In 2018 presenteerde het Duitse attractiepark Europa-Park T-shirts met een bewerkte afbeelding van een boomerang coaster. Ook daar was het ontwerp behoorlijk misplaatst.

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be