Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Twee Efteling-attracties in miniatuur: schommelschip Halve Maen en Vlindermolen

05-10-2023, 14.51 uur

Efteling-schommelschip Halve Maen is sinds kort verkrijgbaar als schaalmodel. Voor 200 euro kunnen bezoekers een miniatuurversie van de bekende attractie mee naar huis nemen. De boot - 29 centimeter lang, 21 centimeter breed en 26 centimeter hoog - schommelt daadwerkelijk op en neer.

Het model werkt op batterijen. Die activeren ook enkele lampjes. De kleine Halve Maen is onderdeel van een collectie bedoeld voor kerstdorpen, ontwikkeld door fabrikant Luville. Het is te hopen dat de replica's van het VOC-schip beter functioneren dan het origineel: de attractie stond dit jaar regelmatig stil door technische problemen.

De Efteling noemt het "een spektakelstuk in jouw miniatuurdorp". Naast de Halve Maen kwam dit najaar ook een gedetailleerd model op de markt van de Vlindermolen op het Anton Pieckplein. Die is nog iets duurder: 250 euro. De carrousel draait rond en geeft licht.

Sindbad
Beide modellen zijn niet alleen verkrijgbaar in de Efteling, maar ook bij veel tuincentra. Onlangs werd de Efteling-collectie van Luville al uitgebreid met veel kleinere miniaturen, onder andere van Sindbad de Zeeman, Max en Moritz, de Kabouterboom uit het Sprookjesbos, speeltoestellen uit speeltuin Kindervreugd en de bakkerij uit het Lavenlaar.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be