Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

60 meter hoge Walibi-attractie al drie weken defect

09-09-2023, 14.11 uur

Eén van de hoogste attracties in Walibi Holland is al geruime tijd buiten gebruik. De 60 meter hoge Skydiver werd drie weken geleden gesloten vanwege een technisch mankement. Op dit moment is er nog geen zicht op een heropening, meldt een woordvoerder aan Looopings.

De Skydiver, geopend in 2002, bestaat uit twee enorme gebogen stalen pilaren. Bezoekers laten zich vastmaken in een veiligheidsharnas, waarna ze 54 meter omhoog worden getakeld. Uiteindelijk maken ze een duikvlucht naar beneden, met een topsnelheid van 120 kilometer per uur. De attractie werd gebouwd door fabrikant Funtime.

Een elektrische besturingskast is defect, vertelt de voorlichter. "Die is moeilijk te verkrijgen in verband met het wereldwijde chiptekort en tekorten van andere elektrische onderdelen. Vandaar dat deze betaalattractie dicht blijft, in afwachting van een oplossing."

September
Walibi is in september alleen geopend op vrijdagen, zaterdagen en zondagen. Ook dit weekend blijft de Skydiver gesloten. Op zaterdag 7 oktober start de drukke halloweenperiode. Voor een vlucht betalen bezoekers normaal gesproken 38 euro, bovenop de entreeprijs. Tot 12.00 uur geldt een kortingstarief: dan vraagt het pretpark 28 euro.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be