Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenpark Hellendoorn

Vier avonden Screams in Avonturenpark Hellendoorn: dit is het programma

04-09-2023, 17.04 uur

Avonturenpark Hellendoorn heeft het programma voor halloween-evenement Screams bekendgemaakt. Het horrorfestival vindt in 2023 plaats op vier zaterdagen: 14 oktober, 21 oktober, 28 oktober en 4 november. De slogan luidt Face your Fear. Hoogtepunten zijn enkele vernieuwde belevingen en een nieuwe scare zone.

Bij de bestaande spookhuizen Horror Hotel en Death Lab worden verbeteringen doorgevoerd. Daarnaast gaat spookhuis Witch House weer open. De interactieve walkthrough Zombie Attack, op het terrein van Aquaventura Slidepark, keert terug in een nieuw jasje. Deelnemers schieten met laserpistolen op bloeddorstige zombies.

"Het is dit jaar niet zomaar een verlaten terrein, maar een heus festivalterrein", vertelt een woordvoerder. "De dj speelt zelfs gewoon door, ondanks de nucleaire ramp die zich daar heeft afgespeeld." De nieuwe naam luidt Zombie Attack: Festival Rampage.

Theatergebouw
Bij de ingang van wildwaterbaan Sungai Kalimantan verschijnt een nieuwe scare zone: Death Street. Daarnaast vernieuwt men de scare zone Freak Circus: bezoekers betreden dit keer een theatergebouw. De gebieden Pirates Bay, Red Thirst en Dragon Fear zijn eveneens weer te bezoeken.

Verder wordt de wachtrij van achtbaan Rioolrat wederom getransformeerd tot de walkthrough The Underground. De organisatie belooft "meer acteurs dan voorheen". Een vorig jaar geïntroduceerde walkthrough met de naam Scary Corn verdwijnt.

Vuurwerkshow
Hellendoorn is tijdens Screams geopend van 10.00 tot 23.00 uur. De avonden worden afgetrapt met een vuurwerkshow, die de overgang tussen het familievriendelijke Heksendoorn en het heftigere Screams markeert.Het is niet nodig om aparte entreebewijzen aan te schaffen: met een regulier dagticket mogen bezoekers de hele avond blijven. Voor de extra horrorattracties moeten wel losse kaartjes gekocht worden, voor 4 tot 6 euro per stuk. Nieuw is een speciaal vip-ticket van 39,95 euro, waarmee 'Very Infected People' eenmalig toegang krijgen tot de belevingen zonder te wachten en zonder tijdvakken te reserveren.

Ridderstrijd
Volgens Hellendoorn blijven 's avonds tien attracties toegankelijk: Balagos, Het DrakenNest, Sungai Kalimantan, Piraat Enterhaak, Discovery Club, Tarantula Magica, Wild Waterval, Rioolrat, Het Galjoen en Donderstenen. In dat lijstje komt de nieuwe spinning coaster Ridderstrijd niet voor. Hellendoorn lijkt erop te rekenen dat de attractie - eigenlijk bedoeld voor het voorjaar van 2022 - ook dit seizoen niet opengaat.

Binnenkort start een online campagne die in het teken staat van het ontmaskeren van The Killer, de mascotte van het evenement. Die rol werd tot nu toe gespeeld door marketingdirecteur René Peul. Hij verliet het attractiepark eerder dit jaar.

Meer Avonturenpark Hellendoorn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be