Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo

Felle kritiek op Blijdorp na sluiten vlinderkoepel: 'Wanbeleid'

03-09-2023, 23.59 uur

Dierentuinfans uiten felle kritiek op Diergaarde Blijdorp vanwege de sluiting van tropenkoepel Amazonica. Het vlinderparadijs sloot deze week omdat er grote problemen zijn met de dakconstructie. Op social media kreeg de Rotterdamse dierentuin de afgelopen dagen al veel commentaar. De podcast Zoo Inside doet daar nog een schepje bovenop.

Presentator Paul van Rijswijk begrijpt niets van de gang van zaken. "Ik snap niet dat een dierentuin niet in staat is om zo'n hal te kunnen onderhouden", zegt hij in een nieuwe aflevering. "Een dierentuin met zo'n omvang als Blijdorp kan eigenlijk niet zo'n populaire attractie missen. Blijdorp wordt eigenlijk alleen maar minder op deze manier."

Vervolgens geeft de dierentuinliefhebber verschillende voorbeelden van zaken die al verdwenen zijn uit de diergaarde. "Blijven er straks nog wel dieren over in Blijdorp?" Van Rijswijk zet vraagtekens bij beslissingen van de directie. "Het klinkt echt een beetje als wanbeleid, ik maak me daar echt zorgen over. Blijdorp, waar gaan jullie naartoe?"

Harde korstjes
Er gebeurt gewoon te weinig, concludeert de podcastmaker. "Blijdorp staat stil! Het is alsof je een gigantisch groot buffet voor je hebt. Hij was heel uitgebreid, maar nu is het nog maar de helft. Zorgelijk!" De co-presentator van Van Rijswijk maakt de vergelijking af. "De buffetbakken raken langzaam leeg, dan heb je die vieze harde korstjes met die opgedroogde stukjes vlees en die slappe frietjes."

Dat gevoel roept Blijdorp anno 2023 op, vinden de heren. Nu Amazonica dicht is, worden alle planten en dieren uit de hal verwijderd. Vervolgens kan begonnen worden met een grondig onderzoek dat moet uitwijzen of het bouwwerk nog te redden is. Intern houdt men al rekening met een sloop.


Meer Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be