Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Nieuw Toverland-spookhuis Now You're Mine wordt gigantisch: twee verdiepingen en grote decors

26-09-2023, 11.13 uurBeeld: Dennis Jean Pavlou e.a.

Benieuwd naar het nieuwe spookhuis van de Halloween Nights in Toverland? Het Limburgse attractiepark werkt aan een groot haunted house, gebouwd in een ontzagwekkend gebouw van twee verdiepingen: Now You're Mine. Looopings kan onthullen wat bezoekers binnen te wachten staat. Wie verrast wil worden, leest niet verder.

Toverland presenteert Now You're Mine niet als een spookhuis, maar als een bezoek aan een tentoonstelling in het fictieve Mijnbouwmuseum Sevenum. Na passeren van de kaartcontrole volgt een grote museumzaal. Aanwezigen leren daar alles over de spoorloze mijndirecteur Mijndert Müller. Officieel is het mijnstelsel afgesloten. Kleine groepjes worden steeds naar een ruimte achter de schermen geleid.

Een beveiliger laat de waaghalzen kennismaken met het verhaal van de Magnum Opus, een steen met speciale krachten. Het object zou zich ergens in de mijn bevinden. In een opslaghok krijgen de gasten een mijnlamp aangereikt, die ze op hun hoofd dragen. Via een trap bereiken ze een lift.

Optische illusie
Zo komt de groep terecht bij de daadwerkelijke mijngangen, waar gebruikgemaakt wordt van veel schrikeffecten en een optische illusie. Tijdens de wandeltocht blijken de mijnlampen niet erg betrouwbaar te zijn: op sommige momenten valt de verlichting plotseling uit.

Na verloop van tijd verandert de duistere mijn in een benauwend grottenstelsel, met kabbelend water en watervallen. Als de bezoekers goed luisteren, kunnen ze wellicht hun eigen naam horen. Het blijft lang onduidelijk waar Müller zich schuilhoudt, maar in een laboratorium krijgen de gasten antwoord op die vraag.Knockers
Daarna lopen ze via een gang met stalactieten richting een grot vol gloeiwormen: lichtgevende insecten. Even later maken de bezoekers kennis met Knockers: mijngeesten uit de Keltische mythologie. Volgens een legende kloppen de wezens als een mijn dreigt in te storten. Daar komt hun naam vandaan.

De finalescène van Now You're Mine is ongetwijfeld het meest indrukwekkende gedeelte van het spookhuis. De ruimte werd vormgegeven als een tempel van ongeveer 10 bij 10 meter, vol speciale effecten. Mijndert Müller heeft daar nog één laatste verrassing in petto, voordat de groep in veiligheid wordt gebracht.

Niveau
In totaal duurt de beleving zo'n twintig minuten. Toverland spreekt over een "huiveringwekkende totaalervaring". Met het gigantische en gedetailleerde haunted house gaat het niveau van de Halloween Nights opnieuw omhoog. Het meest uitgebreide Toverland-spookhuis was tot nu toe Maison de la Magie, geopend in 2020. Dit jaar gaat men nog een stapje verder op het gebied van thematiek, effecten, storytelling en schaalgrootte.

Now You're Mine is te bezoeken op 7 oktober, van 14 tot en met 16 oktober, van 18 tot en met 22 oktober, van 27 tot en met 29 oktober en op 4 november, steeds van 15.00 tot 22.00 uur. Tickets zijn online te koop voor 9,50 euro per persoon.Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be