Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Walibi Belgium onthult plannen voor Halloween 2023: nieuwe walkthrough en drie nieuwe scare zones

31-08-2023, 02.54 uur

Het halloweenseizoen van Walibi Belgium staat in het teken van een nieuwe walkthrough en drie nieuwe scare zones. Wie op een halloweenavond naar het Belgische pretpark komt, kan dit jaar onder andere de nieuwe beleving Pandemonium ontdekken.

De toevoeging bevindt zich in de buurt van houten achtbaan Loup-Garou en het 4D Theater. Dat is naast scare zone Psycho Circus XXL, waar doorgedraaide circusartiesten de dienst uitmaken. Wie Pandemonium binnenstapt, loopt het risico de gestoorde Ringmaster tegen het lijf te lopen. "Hij terroriseert iedereen die zijn circus durft binnen te treden", aldus Walibi.

Een ticket kost 9 euro per persoon, bovenop de entreeprijs. Daarmee is Pandemonium de duurste horrrorattractie in het park. De bestaande spookhuizen The Curse of Amun en Nagulai - allebei 8 euro per persoon - keren terug. Haunted house Mine Blast is wederom gratis.

Mandu
Bij Nagulai komt een nieuwe scare zone te liggen: Mandu, in dezelfde sfeer als het spookhuis. Het gebied ligt in parkdeel Karma World, waar boomerang coaster Cobra te vinden is. Op het plein bij vrijevaltoren Dalton Terror verschijnt een tweede nieuwe scare zone: Gaz Leak, waarmee wordt voortgeborduurd op het nabijgelegen spookhuis Mine Blast.

De derde nieuwe scare zone, gesitueerd in themadeel Exotic World, krijgt de naam Doomed Ruins. De vervloekte ruïnes bevinden zich in de omgeving van mega coaster Kondaa en restaurant N'Soso. Verder bestaat het aanbod 's avonds wederom uit festivalgebied Rebellion Land en theatershow The Freaks.

Kiezen
Walibi Belgium introduceert in 2023 een nieuw concept, waarbij bezoekers moeten kiezen tussen familievriendelijke dagen en enge horrordagen. Van zondag 22 tot en met donderdag 26 oktober en op zondag 5 november is het attractiepark geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Dan zijn alle ervaringen geschikt voor gezinnen met kinderen.

Zo wordt in kindergebied Fun World de Pumpkin Fair opgetuigd. Het Psycho Circus is die dagen minder gruwelijk. In de 4D-bioscoop draait animatiefilm Dracula 4D. En speciaal voor de kleintjes is er een apart spookhuis: Phantom Express.

Vooraf reserveren
Op zaterdag 21 oktober en van vrijdag 27 oktober tot en met zaterdag 4 november vinden tien speciale avondopenstellingen plaats, waarop Walibi de poorten opent van 10.00 tot 22.00 uur. De reguliere spookhuizen en scare zones zijn alleen op die dagen geopend. Vooraf reserveren is dit jaar verplicht, om chaos te voorkomen.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be