Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland steekt vanavond professioneel vuurwerk af om impact te testen

15-11-2023, 11.19 uur

Hoewel Toverland gesloten is voor publiek, gaat vanavond vuurwerk de lucht in. Rond 18.00 uur wordt professioneel siervuurwerk afgestoken in het Limburgse attractiepark. Het gaat om een proef, vertelt een woordvoerster aan Looopings.

"Het doel hiervan is om vast te stellen wat de impact van dit type vuurwerk is op de omgeving", legt ze uit. Toverland is tot zaterdag 25 november dicht: het park wordt omgetoverd tot een winterwonderland voor evenement Winter Feelings.

De vuurwerkproef staat echter los van de aankomende winteropening, legt de voorlichtster uit. Het betreft een algemene test. In augustus vond ook al een proef plaats, toen met consumentenvuurwerk.

Koeien
Toverland maakt in avondshows tegenwoordig grotendeels gebruik van stil vuurwerk, zonder harde geluiden. Daar is voor gekozen toen bleek dat koeien in de buurt op hol kunnen slaan door luide knallen. In het verleden braken zij meermaals los uit de wei tijdens Toverland-vuurwerk.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be