Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park presenteert eigen versie van Sprookjessprokkelaar uit de Efteling

30-08-2023, 12.08 uurBeeld: Themepark Late Night

Het Duitse pretpark Europa-Park heeft sinds kort een eigen versie van de Sprookjessprokkelaar uit de Efteling. In de buurt van waterwereld Rulantica loopt tegenwoordig een Scandinavisch mannetje met een baard rond. Op zijn rug draagt hij een enorme mand met visattributen.

De entertainmentact vertoont opvallende gelijkenissen met de Sprookjessprokkelaar, die al sinds 2014 regelmatig te vinden is in de Efteling. Het gaat om een klein, voorovergebogen mannetje met een grote rieten mand op zijn rug. In werkelijkheid zit er een acteur verstopt in de mand. Het hoofd wordt met de hand bediend.

Europa-Park paste dezelfde techniek toe voor de wandelende visser bij Rulantica. Er bestaat ook een vrouwelijke variant. Wat de figuren precies moeten voorstellen, is niet duidelijk. Europa-Park heeft er zelf geen informatie over naar buiten gebracht. De toevoeging wordt ook niet vermeld op het entertainmentprogramma.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be