Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Opening van koalaverblijf Ouwehands Dierenpark uitgesteld

30-08-2023, 11.46 uur

De opening van een nieuw koalaverblijf in Ouwehands Dierenpark heeft vertraging opgelopen. Het was de bedoeling om de dieren na de zomervakantie van 2023 te introduceren, maar het onderkomen is nog niet af. Op dit moment rekent de dierentuin op een opening in het voorjaar van 2024.

De werkzaamheden startten begin dit jaar. Volgens Ouwehands heeft men al "veel voortgang geboekt". "Beelden vanuit de lucht laten nu ook duidelijk de structuur van de bouw zien, waarin de binnenverblijven van de koala's zichtbaar zijn."

In eerste instantie komen er drie koala's, afkomstig uit een dierentuin in de Amerikaanse stad San Diego. De dieren worden onderdeel van een nieuwe Australian Experience, met een oppervlakte van circa 1800 vierkante meter. Daar zijn straks ook wallaby's en vlinders te vinden.

Overstromingen
Ouwehands Dierenpark is het enige park in Nederland waar bezoekers volgend jaar koala's kunnen bewonderen. Er wordt meegewerkt aan een internationaal fokprogramma, zodat de diersoort behouden blijft. In Australië heeft de koala een bedreigde status als gevolg van onder meer bosbranden en overstromingen.

Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be