Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde

Kans op gratis kaartjes bij recyclen in Belgisch pretpark

05-09-2023, 11.26 uur

Bellewaerde Park zegt trots te zijn op de komst van een speciale recyclebox. Bezoekers van het Belgische attractiepark kunnen daar hun petflessen en blikjes deponeren. Statiegeld is in België niet verplicht, dus Bellewaerde heeft een andere manier bedacht om recyclen aantrekkelijk te maken.

Het apparaat is te vinden onder een houten overkapping naast zweefmolen Flying Carrousel. Wie besluit te recyclen, maakt kans op een prijs. "Gasten krijgen aan het einde van het proces een bon en kunnen deelnemen aan een spelletje op hun telefoon, om een ticket voor Bellewaerde Aquapark te winnen", legt een voorlichtster uit.

Bellewaerde Aquapark, geopend in 2019, is het overdekte waterparadijs bij Bellewaerde Park. Er zijn onder andere waterglijbanen, waterspeelplaatsen en een aquarium te vinden. Verder is er een ligweide in de openlucht.

Coca-Cola
Het nieuwe beloningssysteem voor flesjes en blikjes werd ontwikkeld in samenwerking met partner Coca-Cola. "Bellewaerde Park is daarmee het eerste pretpark in België", valt te lezen op LinkedIn. Het park in Ieper heeft duurzaamheid naar eigen zeggen hoog in het vaandel staan. "We zijn steevast op zoek naar manieren om afval te recyclen."

Meer Bellewaerde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be