Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Plopsaland toont bezoekers waar treinen zich bevinden dankzij gps-trackers

30-08-2023, 12.45 uur

Bezoekers van Plopsaland De Panne kunnen vanaf nu precies zien hoelang ze nog moeten wachten voor een ritje in de Plopsa Express. De treinen die door het Vlaamse attractiepark rijden, zijn onlangs uitgerust met gps-trackers. Een tweetalig scherm toont waar een trein zich bevindt en wat de exacte wachttijd is.

Het project bevindt zich nog in de testfase. De Plopsa Express heeft vier stations: op het Dorpsplein, op het Kasteelplein, bij de Ketnet-zone en in Wickieland. Op dit moment hangt er al een scherm op het Dorpsplein. Het is de bedoeling om de andere stations de komende maanden uit te rusten met een vergelijkbaar scherm.

Naast de actuele wachttijd en de locatie van de trein worden daarop ook openingstijden, wachttijden voor andere attracties en aanvangstijden van shows en meet-and-greets vermeld. Het is voor het eerst dat Plopsaland deze informatie deelt op een scherm in het park. Uiteindelijk moet de precieze wachttijd voor de Plopsa Express ook verschijnen in de officiële Plopsa-app.

Beter informeren
Tot nu toe hing in elk station een bord met de mededeling dat iedere dertig of vijftien minuten een trein zou arriveren. "Dankzij deze nieuwe methode kunnen we onze gasten beter informeren", vertelt een woordvoerder. "Elke tien seconden stuurt de tracker een nieuwe locatie door en krijgt het scherm een update."Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Plopsaland De Panne
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be