Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Windsor Resort

Legoland haalt zestien jaar oude wildwaterbaan weg

15-09-2023, 13.24 uur

Een attractie in de Engelse vestiging van Legoland gaat permanent dicht. Na ruim zestien jaar sluit Legoland Windsor de wildwaterbaan Viking River Splash. Het pretpark heeft nog niet aangekondigd wat ervoor in de plaats komt. Wel werd een tijdje geleden een vergunning aangevraagd voor een dubbele boomerang coaster.

Viking River Splash is in 2007 gebouwd door de Zwitserse fabrikant ABC Rides. Bezoekers hebben nog ruim een week de tijd om een vaartocht te maken: de rapid river zal voor het laatst geopend zijn op zondag 24 september.

"Het is tijd om te roeispanen op te bergen en liefdevol afscheid te nemen", laat Legoland weten op social media. "Sluit je nog een laatste keer aan bij de Lego-Vikingvloot, voordat de attractie onderdeel wordt van de Vikinghistorie."

Verzamelbutton
Ter gelegenheid van de sluiting is een speciale verzamelbutton uitgebracht. Daarop staan onder andere het logo, het openingsjaar en het sluitingsjaar.

Na de verdwijning van Viking River Splash kunnen Legoland-bezoekers nog wel de verkoeling opzoeken in jetskimolen Hydra's Challenge, waterbaan Pirate Falls: Treasure Quest en
waterspeelplaatsen Splash Safari en Drench Towers.

Meer Legoland Windsor Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be