Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuwe voorzitter voor stichtingsbestuur Efteling: Gerd Leers neemt afscheid

30-08-2023, 18.36 uurBeeld: Lokale Omroep Voor Oisterwijk (LOVO)

Het stichtingsbestuur van de Efteling heeft een nieuwe voorzitter. De afgelopen jaren was oud-Tweede Kamerlid Gerd Leers voorzitter van Stichting Natuurpark de Efteling, de eigenaar en enige aandeelhouder van het attractiepark. Zijn plek is ingenomen door Hans Janssen, burgemeester van de Brabantse gemeente Oisterwijk.

Leers heeft dit jaar afscheid genomen van de Efteling. Hij vervulde de rol van voorzitter sinds 2018. Opvolger Janssen trad in dat jaar al aan als bestuurslid. Voortaan mag hij zich dus voorzitter noemen. Het gaat om een betaalde functie van ongeveer veertig uur per jaar, lezen we op de site van de gemeente Oisterwijk.

De wisseling van de wacht vond al in het voorjaar plaats, maar tot nu toe kwam de wijziging nooit in de media. Janssen - net als Leers actief voor het CDA - heeft meer nevenfuncties in de recreatiewereld. Zo is hij voorzitter van de Stichting Kermiserfgoed en bestuurslid voor de Rooms-Katholieke Parochie voor Binnenschippers, Kermis- en Circusexploitanten.

Sport en ontspanning
Stichting Natuurpark de Efteling werd in 1937 opgericht om sport en ontspanning in de gemeente Loon op Zand te bevorderen. De rest van het bestuur bestaat uit Anita Schavemaker, Femke Weijtens en Pierre Rieu, de zoon van André Rieu.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be