Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Dolfinarium geeft gratis toegang aan bezoekers die afval willen rapen

28-08-2023, 13.31 uur

Wie bereid is om een uurtje afval te rapen, mag binnenkort gratis naar het Dolfinarium in Harderwijk. Het zeedierenpark organiseert een speciale actie ter gelegenheid van World Cleanup Day. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden om op zaterdag 16 september de omgeving van het park op te ruimen.

Ze melden zich om 09.30 uur bij de ingang, waarna er groepjes worden gemaakt en materiaal wordt uitgedeeld. Tussen 10.00 en 11.00 uur steken de deelnemers de handen uit de mouwen, aan de hand van een afvalbingokaart. Na afloop van de actie mogen ze gratis een bezoek brengen aan het Dolfinarium.

Om 11.15 uur staat daar een afvalworkshop op de planning. Even later, om 11.40 uur, start in het DolfijndoMijn een presentatie over schone oceanen. "Aansluitend kun je genieten van de educatieve dolfijnvoorstelling Oceanica", meldt het Dolfinarium.

Kunstwerken
Vervolgens mag iedereen de rest van de dag kosteloos blijven. 's Middags kunnen geïnteresseerden in het park ontdekken hoe ze kunstwerken maken van afval. Het Dolfinarium is geopend tot 17.00 uur. Voor het initiatief wordt samengewerkt met The Arctic Marine Litter Project, een organisatie die zich inzet tegen plasticsoep.

Er is plek voor maximaal 120 vrijwilligers. Aanmelden kan tot en met dinsdag 12 september via de website van het Dolfinarium. "Deze dag is naast nuttig ook nog eens ontzettend gezellig, leuk en leerzaam", beloven de organisatoren. "Samen zorgen we voor de natuur."

Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be