Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: vernieuwde paddenstoelen Efteling sinds deze week toegankelijk

22-09-2023, 15.19 uur

Het Kabouterdorp van de Efteling is weer compleet. In het Sprookjesbos werden drie grote paddenstoelen eerder dit jaar gesloopt en vervangen door nieuwe exemplaren. Sinds deze week is het zogeheten paddenstoelenparcours opnieuw toegankelijk voor publiek.

Het paddenstoelendorpje stamt uit 1952, het openingsjaar van het Sprookjesbos. Omdat de bouwwerken in zeer slechte staat waren, besloot de Efteling het gedeelte jaren geleden af te sluiten. Nu is het parcours in ere hersteld. Bij de herbouw zijn enkele subtiele wijzigingen doorgevoerd.

Efteling-ontwerper Karel Willemen paste het originele ontwerp van Anton Pieck op verschillende punten aan. De doorgangen werden breder en de drempels zijn verdwenen. Ook is de positie van één van de paddenstoelen licht gewijzigd.

Geluidseffect
Daarnaast voegde Willemen details toe: een kraagje tussen de steel en de hoed van twee paddenstoelen, een luikje, een boekenplankje, een belletje, lantaarntjes, een kacheltje en een geluidseffect van een snurkende kabouter. "Met de heropening van het paddenstoelendorp is het Kabouterdorp weer één groot geheel", meldt de Efteling.

Nog niet alle werkzaamheden zijn afgerond. Zo ontbreken op sommige plekken nog themahekken. Daar zijn tijdelijke bouwhekken neergezet. Ook het klassieke bordje met het rijmpje "Hier moeten ouders stillestaan, kinderen mogen verder gaan" moet nog teruggeplaatst worden.

Doodlopend
Vanwege de renovatie van het verderop gelegen kasteel van Doornroosje is het Kabouterdorp momenteel slechts vanaf één kant bereikbaar. Bezoekers komen bij de paddenstoelen via De Zes Dienaren, het sprookje van Langnek. Het Kabouterdorp zelf is tijdelijk doodlopend.Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be