Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Slapen als een Disney-prinses: het Disneyland Hotel heropent in januari 2024

12-09-2023, 13.20 uur

Disneyland Paris maakt zich klaar voor de langverwachte heropening van het Disneyland Hotel. Het luxueuze vijfsterrenhotel, dat de entree van het Disneyland Park vormt, is al sinds het begin van de pandemie dicht. Op dit moment ondergaat het complex een grote verbouwing, waarbij alle ruimtes een nieuw thema krijgen. Over enkele maanden kunnen bezoekers weer blijven slapen.

Het Disneyland Hotel heropent officieel de poorten op donderdag 25 januari 2024. Bij de renovatie wordt een koninklijk thema geïntroduceerd: voortaan staan de kamers en faciliteiten in het teken van Disney-prinsen en -prinsessen. Vandaag komen heel veel nieuwe ontwerpen naar buiten, plus de eerste foto's van kamers die al af zijn.

Disney spreekt over een "koninklijke transformatie" die gasten moet onderdompelen in "een ongeëvenaard gevoel van gastvrijheid, een horeca-aanbod dat fijnproevers zal aanspreken en een entertainmentprogramma dat alleen Disney kan neerzetten". Het is vanaf nu mogelijk om een reservering te plaatsen. De prijzen van een reguliere kamer variëren momenteel van 814 euro tot 1337 euro per nacht.

Frozen
Volgens Disney is elke vierkante meter van het hotel opnieuw ontworpen. Het bouwwerk telt 487 kamers en suites, waarvan 346 reguliere kamers, 82 luxe kamers, 41 Castle Club-kamers, zestien speciale suites, één Princely Suite en één Royal Suite. De Signature Suites staan in het teken van Sleeping Beauty, Cinderella, Tangled, Frozen en Beauty and the Beast.Het interieur van de Princely Suite draait om de liveaction-versie van Beauty and the Beast uit 2017, terwijl de Royal Suite werd gebaseerd op de wereld van Frozen. De Castle Club wordt gepresenteerd als een "hotel in een hotel", met een privélift, een eigen receptie en een speciale lounge.

Zeven kussens
Ook films als The Princess and the Frog, Moana, The Little Mermaid en Raya and the Last Dragon spelen een rol in het vernieuwde hotel. De Disney-verhalen komen tot leven aan de hand van schilderijen, decoraties en andere referenties in het interieur. Bezoekers kunnen kiezen uit zeven verschillende soorten kussens.

Voor de lobby haalde men inspiratie uit bibliotheken van beroemde Franse kastelen. Aan het plafond hangt een kroonluchter waar het kasteel van Doornroosje in verwerkt is. Het oude buffetrestaurant Inventions wordt omgedoopt tot Royal Banquet. Waar voorheen California Grill te vinden was, opent bedieningsrestaurant La Table de Lumière.

Café Fantasia
De bar op de eerste verdieping - voorheen Café Fantasia - krijgt de titel Fleur de Lys Bar. Een aangrenzende souvenirwinkel wordt in het vervolg Royal Collection Boutique genoemd. Verder biedt het Disneyland Hotel een spa, een zwembad, een sportschool, een meet-and-greet-locatie en een gratis kinderopvang voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar. Roomservice is 24 uur per dag beschikbaar.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be