Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Max en Moritz, Sindbad en Baby Gijsje: Efteling brengt nieuwe miniaturen uit

02-09-2023, 17.16 uurBeeld: @Coshira_

De Efteling heeft een groot aantal nieuwe miniaturen uitgebracht. In samenwerking met fabrikant Luville werden de afgelopen jaren al tientallen miniatuurversies van bekende Efteling-taferelen ontwikkeld, bedoeld voor kerstdorpen. Dit jaar komen daar maar liefst zeventien producten bij.

Het overgrote deel daarvan is sinds deze week verkrijgbaar in de Efteling. De nieuwe items werden onder andere gebaseerd op Kindervreugd, de speeltuin tussen het Volk van Laaf en Villa Volta. Voorbeelden zijn de Apenmolen, een schommelpaardje, een schommelschuitje en een rolton.

Ook Baby Gijsje kreeg een eigen beeldje. Het miniatuur van het Lariekoekhuys uit het Volk van Laaf geeft licht en heeft bewegende wieken. Verder zijn Max en Moritz - bekend van de gelijknamige familieachtbaan - op hun zeepkist toegevoegd, net als Sindbad op zijn boot en enkele bekende onderdelen uit het Sprookjesbos.

Anton Pieck Museum
Zo kwam er een miniatuur van de Kabouterboom uit het Kabouterdorp, ook inclusief licht en geluid. Eén van de miniaturen is niet afkomstig uit de Efteling, maar uit het Anton Pieck Museum in Gelderland: de put van Assisi. Daarnaast creëerde men een piepkleine lichtgevende Wonderwachter - een lantaarn op de Pardoes Promenade - en een Efteling-plattegrondbord.

Later deze maand volgen nog modellen van de Halve Maen en Vlindermolen. Wie interesse heeft in de nieuwe artikelen, kan terecht bij In den Ouden Marskramer, de souvenirwinkel bij de in- en uitgang van het Sprookjesbos.

Stijgende prijzen
Veel miniaturen zijn ook te koop bij diverse tuincentra. De Efteling waarschuwt dat de tarieven niet vaststaan. "In verband met de sterk stijgende prijzen zijn de genoemde prijzen onder voorbehoud."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be