Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Het Arsenaal Vlissingen

Foto's: zo ligt piratenpretpark Het Arsenaal er vandaag de dag bij

27-08-2023, 13.29 uur

Er is bijna niets meer over van het gesloten piratenpretpark Het Arsenaal in Vlissingen. De overdekte Zeeuwse attractie ging in september 2021 definitief dicht, omdat de eigenaar een broodnodige renovatie niet zag zitten. Bijna twee jaar later is het pand volledig gestript.

Dat blijkt uit foto's die Looopings in handen kreeg. De beelden doen niet vermoeden dat het gebouw ooit een maritieme beleving huisvestte. Alleen het exterieur bleef grotendeels intact. Zo hangen de naamborden nog aan de gevel. Ook een 65 meter hoge uitkijktoren staat nog overeind.

In Het Arsenaal waren onder meer aquaria, exposities, speelgebieden, een walkthrough, een filmtheater, een schietkraam en een scheepssimulator te vinden. De bezienswaardigheid was eigendom van vastgoedbedrijf AVV Beheer.

Luxe hotel
Na de sluiting is de volledige inboedel geveild. Zo kwamen verschillende decorelementen terecht in het Friese pretpark Duinen Zathe. Het was de bedoeling om het bouwwerk in Vlissingen te transformeren tot een luxe hotel met vijftig kamers. De opening had in het voorjaar van 2023 moeten plaatsvinden, maar dat is niet gelukt.Meer Het Arsenaal Vlissingen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be