Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Langnek in volle glorie terug in de Efteling na onderhoudsbeurt

02-09-2023, 09.53 uurBeeld: @Coshira_

Efteling-bewoner Langnek kijkt weer uit over het Sprookjesbos. De afgelopen weken was het bekende Efteling-personage niet zichtbaar vanwege een onderhoudsbeurt. Daarbij werd zelfs de volledige nek van het sprookjesfiguur verwijderd.

Inmiddels is de man met de lange hals in volle glorie te aanschouwen. Langnek lijkt op vakantie te zijn geweest: zijn huid is een stuk bruiner dan voorheen. Het is gebruikelijk om poppen bij groot onderhoud iets meer kleur te geven, aangezien de verf na verloop van tijd zal vervagen.

De Efteling sprak zelf over "tienjaarlijks onderhoud" voor Langnek. Naast de verfbeurt was er aandacht voor de bewegingen en het vijvertje bij het sprookjestafereel. Tijdens de werkzaamheden werd rond het lijf van Langnek een steigerconstructie gebouwd. De meterslange nek lag tijdelijk naast de romp.

Boomtoppen
Langnek, onderdeel van het sprookje De Zes Dienaren, zit al sinds 1952 in de Efteling. In de loop der jaren werd de nek meermaals verlengd, zodat hij boven de boomtoppen uit bleef komen. Volgens het verhaal kan Langnek - dankzij zijn uitschuifbare nek - alles zien wat er op de wereld gebeurt.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be