Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-bezoekers betrappen souvenirdieven en zetten achtervolging in: 'Bijna 500 euro aan spullen'

29-08-2023, 11.54 uur

Een groepje Efteling-bezoekers heeft afgelopen weekend een gezin betrapt op diefstal. Er bleken zaterdagmiddag spullen gestolen te worden uit de kledingwinkel Spiegeltje, Spiegeltje op het Anton Pieckplein. Vervolgens werd een achtervolging ingezet en kwam de beveiliging erbij.

De oplettende bezoekers zaten op een terras met uitzicht op de winkel, vertelt één van hen aan Looopings. "We keken naar de ingang, waar op dat moment een man een tijgeronesie mee leek te nemen, inclusief kleerhanger. Op dat moment zie ik hem de hanger in de prullenmand bij het Volk van Laaf gooien. We zijn gelijk in actie gekomen."

De zus van de man stapte de winkel binnen om te controleren of de man niet gewoon had afgerekend. Toen dat niet het geval bleek te zijn, gingen de bezoekers samen met een medewerkster achter de dief aan om hem te vragen naar het bonnetje. "Meneer werd kwaad en liep verder het Volk van Laaf in." Na een tijdje verdween hij uit het zicht.

Kinderwagen
Op dat moment was de beveiliging al gebeld. De vriendin van de speurende Efteling-bezoeker zag vervolgens per toeval de vrouw van de dief lopen, met tassen vol spullen. "Zij had ons in de gaten en liep hard door richting het invalidentoilet bij het Diorama. Daar hebben we haar opgewacht. Ze kwam eruit en rende weg met een jong kind in een kinderwagen, maar zonder de tassen."

In het toilethokje werden twee volle tassen met allerlei Efteling-souvenirs aangetroffen. "Denk aan knuffels, kleding en Efteling Monopoly." Beveiligers hebben de vrouw even later gevonden. Als bedankje ontvingen de speurende bezoekers drie vip-tickets. Toen het avontuur voorbij leek, liepen de bezoekers onverwachts de stelende man weer tegen het lijf.

Sociale controle
"We zijn teruggegaan naar de beveiligers, die uiteindelijk ook de man konden opwachten." Na afloop bleek dat er voor bijna 500 euro aan producten gestolen was. Een Efteling-woordvoerder bevestigt dat de beveiliging zaterdag ter plaatse is geweest vanwege diefstal. Hij laat aan Looopings weten blij te zijn met de "sociale controle" in het park.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be