Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Nep-loverboys actief op kermis om meisjes te wijzen op risico's

28-08-2023, 14.27 uurBeeld: Eurofair Channel

Op de kermis in Hoorn zijn deze maand nep-loverboys actief geweest. Om jonge meiden bewuster te maken van de risico's van seksuele uitbuiting, werden getrainde acteurs het kermisterrein op gestuurd.

Zij gedroegen zich als opdringerige en agressieve loverboys, om te kijken hoe ver ze konden gaan bij de aanwezige tienermeisjes. Loverboys beginnen met een charmeoffensief om slachtoffers voor zich te winnen, maar uiteindelijk mondt het contact vaak uit in gedwongen prostitutie.

De actie op de kermis leverde 52 gesprekken op met meiden tussen 14 en 19 jaar. In 42 gevallen waren ze daadwerkelijk bereid om hun gegevens af te geven of om mee te gaan naar een fictief feest.

Begripvol
Op het moment dat de tieners in actie wilden komen, werd het contactmoment stopgezet en vertelde de acteur dat de situatie nep was. Daarna namen medewerkers van een jongerenorganisatie het gesprek over. Volgens de initiatiefnemers reageerden de betrokkenen daar begripvol op.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be