Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
AquaZoo Leeuwarden

Ruit vernield bij ijsberenverblijf in dierentuin Leeuwarden

28-08-2023, 17.44 uur

Bij het ijsberenverblijf in AquaZoo Leeuwarden is vrijdagmiddag een ruit vernield. Het glas dat de ijsberen en de bezoekers van elkaar scheidt, brak aan één kant. Volgens een voorlichtster van parkeigenaar Libéma was er geen kans op een ontsnapping.

De glazen wand bestaat namelijk uit drie lagen, waarvan er één kapot was gegaan. Voor de zekerheid zijn de ijsberen wel verplaatst naar een ander gedeelte van hun verblijf. Bezoekers werden uit voorzorg op afstand gehouden. Na een tijdje is het gebied weer vrijgegeven.

De woordvoerster gaat uit van vandalisme. Er zijn echter geen camerabeelden om dat te kunnen controleren. Waarschijnlijk volgt deze week een reparatie. Om te voorkomen dat mensen zich verwonden aan het gebroken glas, is de kapotte ruit afgedekt met houten platen. De ijsberen zijn nog zichtbaar door de ruiten ernaast.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer AquaZoo Leeuwarden
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be