Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

BBB wil piemelknuffels op kermissen verbieden: 'Dit is toch niet normaal?!'

25-08-2023, 20.36 uur

Een lokale fractie van de BoerBurgerBeweging (BBB) maakt zich hard voor een verbod op piemelknuffels. Op kermissen zijn de pluchen penissen deze zomer ontzettend populair. Raadsleden van de BBB in de Gelderse gemeente Berkelland ergeren zich er mateloos aan.

Zij kwamen de gewilde geslachtsdelen tegen op de kermis in de plaats Neede, in de Achterhoek. Tot hun grote verbazing werden de knuffels weggegeven aan kinderen. BBB-raadsleden William Geerdink en Bouke Winters hebben er schriftelijke vragen over gesteld aan het college.

"Erotische cadeaus voor kinderen?!", luidt de titel. De politici noemen de kermis "een prachtige traditie, die hoort bij onze cultuur". Piemelknuffels zijn daar een flinke smet op, vinden ze. "Op de kermis in Neede is bij meerdere kinderactiviteiten een piemelknuffel te winnen. Kleine kinderen die gaan bij het winnen van deze knuffel dus met een piemelknuffel knuffelen. Dit is toch niet normaal?!"

Niet normaal
Geerdink en Winters willen dat de gemeente ingrijpt. "We moeten niet normaal gaan maken wat niet normaal is. Het lijkt ons heel erg goed om hier op de strepen te gaan staan." De BBB kreeg er naar eigen zeggen meerdere klachten over van verontruste ouders.

"Kleine kinderen die geconfronteerd worden met dit soort vunzigheid vinden wij uit den boze", aldus de gepikeerde BBB'ers, die niet wisten wat ze zagen. "In de gokkasten lagen de knuffelpiemels die je dan kunt vangen met een grijper. Ook waren ze te winnen met het touwtjetrekken." Zoiets "gaat gewoon te ver", concluderen de raadsleden.

Te laat
De BBB wil dat de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) wordt aangepast, zodat piemelknuffels in de gemeente geweerd kunnen worden. "Wij gaan dit ook zeker in werking zetten." Voor de kermissen van deze zomer zal de wijziging echter te laat komen. Daarom vraagt men het college welke maatregelen er nog meer mogelijk zijn om zo snel mogelijk een einde te maken aan de "erotische producten als prijzen".

In Berkelland staan deze zomer nog drie kermisfeesten op de planning, namelijk in de plaatsen Borculo (30 augustus tot en met 3 september), Ruurlo (8 tot en met 11 september) en Eibergen (22 tot en met 25 september).

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be