Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Coo

Manager van Belgisch pretpark Plopsa Coo gaat met pensioen

25-08-2023, 18.48 uur

Attractiepark Plopsa Coo wisselt van parkmanager. Jean-Luc Bertrand (61) startte zijn carrière op 18-jarige leeftijd in het Belgische pretpark. In de loop der jaren groeide hij uit tot leidinggevende. Deze week nam hij afscheid: Bertrand gaat met pensioen. Hij wordt opgevolgd door Pietro Vergalito.

Plopsa Coo ligt bij de beroemde Watervallen van Coo in de Ardennen. De eerste aanzet tot het pretpark werd gegeven in 1920, toen er naast de trekpleister een restaurant met speeltoestellen opende. In de jaren zeventig en tachtig verschenen verschillende grote attracties. Het park heette toen Télécoo.

Na een overname door Studio 100 - eind 2005 - werd de huidige naam geïntroduceerd. Bertrand zag het aanbod van Plopsa Coo sindsdien flink groeien. Hij begon in het park na het afronden van een technische studie. Hoewel hij enkele uitstapjes maakte naar zusterbedrijven in het buitenland, keerde hij altijd terug naar Coo. Dat leverde hem uiteindelijk de positie van manager op.

Dierbare herinnering
Als Bertrand door nieuwssite Sudinfo gevraagd wordt naar zijn meest dierbare herinnering, noemt hij het installeren van een achtbaan van de Nederlandse fabrikant Vekoma in 1989. Zijn favoriete attractie is echter de stoeltjeslift uit 1955. De oud-manager noemt het "een prachtige oude dame van 68 jaar".

Wat Bertrand ook altijd zal bijblijven, is de ontruiming van de 67 meter hoge Mega Mindy Flyer in 2010. Daarnaast staat een gebeurtenis in juli 2021 in zijn geheugen gegrift. Plopsa Coo moest toen ontruimd worden vanwege zware overstromingen, die veel schade veroorzaakten. Het park bleef vervolgens anderhalve week gesloten.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Plopsa Coo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be