Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark de Waarbeek

Nieuwe attracties en themagebieden: de transformatie van pretpark de Waarbeek

26-08-2023, 16.34 uur

Klik hier voor alle afleveringen van de Looopings Podcast

Hoe blaas je een bijna honderd jaar oud attractiepark nieuw leven in? Kevin Moespot stond voor die uitdaging toen hij in 2018 samen met zijn vrouw de Waarbeek in Hengelo overnam. Hij trof naar eigen zeggen "een grote puinbende" aan. In een nieuwe aflevering van de Looopings Podcast vertelt de eigenaar openhartig hoe hij te werk ging om het pretpark te moderniseren.

Het kostte heel wat moeite om van de puinhoop weer een parel te maken, geeft hij toe. "Ik dacht: waar ben ik aan begonnen? Het zag er gewoon niet uit." Het eerste jaar werd er een fors verlies geleden. Moespot verkocht zijn huis om zijn overwaarde vervolgens te kunnen investeren in het pretpark. "We dachten: in 2020 gaan we knallen." Toen kwam de coronacrisis om de hoek kijken.

Ondanks de coronamaatregelen werd de lijn omhoog ingezet. Oude attracties verdwenen, nieuwe attracties gingen open en het park draaide winst. De introductie van een all-inclusive-formule zorgde ervoor dat de Waarbeek zich kon onderscheiden van de concurrentie, al geeft Moespot toe dat hij niet eeuwig wil vasthouden aan het concept. Het zit hem dwars dat voedsel soms verspild wordt.

Oppervlakte verdubbelen
De plannen van de directeur zijn alsmaar ambitieuzer geworden. In 2022 werd een zelfgemaakte darkride in gebruik genomen: spookhuis Huyze Pelle. Dit jaar opende een eerste themagebied: Dino World, met als blikvanger een metershoge vulkaan. Het is de bedoeling om de komende jaren meer attracties en themadelen toe te voegen. En door de oppervlakte van de parkeerplaats te verdubbelen, moet de capaciteit van de Waarbeek flink stijgen.

In de podcast geeft de impulsieve ondernemer verder aan van welke attracties hij nog droomt, wat de impact is van negatieve recensies uit het verleden en welke blunders hij de afgelopen jaren begaan heeft. Daarnaast gaat het over de bouw van een groot spookhuis voor het halloweenseizoen én de mogelijke komst van verblijfsrecreatie.

Beluister deze aflevering via SpotifyDe Looopings Podcast is er voor iedereen die meer wil horen over de wereld van pretparken, dierentuinen en attracties. We spreken met prominenten uit de branche over hun werkzaamheden, visie en toekomstplannen. Wil je reageren, mail ons dan.

Luisteren én abonneren kan via gratis podcast-apps als Spotify, Apple Podcasts, Podimo, YouTube, Overcast, Podcast Addict, Castro en TuneIn.
Meer Attractiepark de Waarbeek
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be