Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Ouwehands Dierenpark neemt afscheid van reuzenpanda Fan Xing

24-08-2023, 10.44 uur

Reuzenpanda Fan Xing gaat Ouwehands Dierenpark eind volgende maand verlaten. Het dier kwam ter wereld in het voorjaar van 2020. Met de Chinese overheid is afgesproken dat alle nakomelingen bij de panda's op den duur naar China worden gebracht, om onderdeel te worden van het internationale fokprogramma.

Eigenlijk had dat al in 2022 moeten gebeuren. Het proces liep echter vertraging op, waardoor dierentuinbezoekers Fan Xing nog een jaar langer hebben kunnen bewonderen. Nu gaat de verhuizing alsnog door. "De laatste weken van het reuzenpandajong in Ouwehands Dierenpark zijn aangebroken", meldt het park in een persbericht.

De verplaatsing wordt al maanden voorbereid in samenwerking met de Chinese partners. Fan Xing, die inmiddels 3 jaar oud is, vertrekt op woensdag 27 september. Dan vindt 's ochtends een speciale afscheidsceremonie plaats.

Ouders
De dierentuin in Rhenen geeft aan "zo dicht mogelijk bij de natuur" te willen blijven. In het wild kiest een pandajong na ongeveer twee jaar een eigen weg. Ouders Wu Wen en Xing Ya blijven de komende jaren nog wel in Ouwehands wonen.

Met de komst van Fan Xing is geschiedenis geschreven, zo benadrukt het park. Er was immers nog nooit eerder een reuzenpanda geboren in Nederland. In eerste instantie dachten verzorgers met een mannetje te maken te hebben. Vorig jaar bleek het dier bij nader onderzoek toch vrouwelijk te zijn.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be