Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pairi Daiza

Foto's: Belgische dierentuin presenteert levensechte sculpturen van olifanten

26-08-2023, 18.57 uur

In de Belgische dierentuin Pairi Daiza kunnen bezoekers voortaan wel héél dicht bij olifanten komen. Het gaat niet om levende dieren, maar om levensechte sculpturen. Bij de olifantentempel verschenen twee schattige olifanten, gemaakt door huiskunstenaar Kamol Moolkonkaew.

Het dierenpark werkt al jaren samen met Moolkonkaew voor het maken van gedetailleerde en realistische houtsculpturen. "Hij reist regelmatig af vanuit het noorden van Thailand om hier deze fantastische standbeelden te maken uit boomstronken", laat Pairi Daiza weten.

Zo zijn de berenstandbeelden in themadeel The Last Frontier en de walrussen en wasberen in The Land of the Cold ook van zijn hand. De olifanten bij de zogeheten Tempel van Ani vormen de nieuwste aanwinsten.

Halloween
Als bezoekers geluk hebben, kunnen ze de houtkunstenaar aan het werk zien in de dierentuin. "Hij werkt meestal vanuit zijn hoofdkwartier, de hangar van het watervliegtuig", aldus Pairi Daiza. Op dit moment is Moolkonkaew druk bezig met "een nieuw meesterwerk" voor Halloween.

Meer Pairi Daiza
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be