Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Apenheul

Apenheul zoekt nieuwe donateurs: adopteer een aap

22-08-2023, 19.28 uur

Apenheul lanceert een speciale actie om meer donateurs te werven. Geïnteresseerden kunnen vanaf deze week symbolisch een aap adopteren. Voor een geldbedrag nemen ze als het ware een Apenheul-bewoner onder hun hoede. De opbrengsten gaan naar het dierenpark en naar natuurbehoud.

Vijf apen zijn onderdeel van het adoptieprogramma: gorilla Kiango, orang-oetan Sandy, ringstaartmaki Maud, doodshoofdaap Fikkie en bonobo Kumbuka. Apenheul vraagt er 10 tot 19 euro per maand voor. Als dank ontvangen donateurs een adoptiecertificaat en updates over het gekozen dier. Het initiatief is zowel beschikbaar voor particulieren als bedrijven.

Dergelijke financiële bijdrages zijn hard nodig, laat Apenheul weten. "Het is belangrijk dat het park, dat geen structurele subsidies ontvangt, kan blijven investeren in bijvoorbeeld natuureducatie, wetenschappelijk onderzoek, het realiseren van innovatieve dierverblijven en het ontwikkelen van leefgebieden voor de apen in het park."

Heel tastbaar
Het persoonlijke tintje moet zorgen voor een binding tussen de donateurs en het park in Apeldoorn, legt fondsenwerver Marye Berghuis-Wentzel uit. "Hoe leuk is het dat je de door jou geadopteerde aap in ons park kunt bezoeken? Dat maakt deze vorm van doneren heel tastbaar."

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Apenheul
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be